Meikkivoiteen väri

Frida ja Albena - Nymfit tv-sarjasta// kuva Hannele Herttua //

    • Kun valitset meikkivoidetta kokeile oikeaa sävyä kasvojen leukareunaan. Meikkivoiteen sävyn tulee sulautua kasvojen ja myös kaulan ihonväriin. Älä valitse kuitenkaan yhtä vaaleaa sävyä kuin kaulan ihonväri, liian vaalea meikkivoide vanhentaa ja tekee väsyneen näköiseksi.
    • Älä kokeile väriä kaulan ja leuan liittymäkohtaan, sillä silloin valitset helposti liian vaalean värin. Älä myöskään valitse meikkivoiteen väriä ranteesi sisäpuolen mukaan; siellä iho on aivan erisävyinen kuin kasvojesi iho ja "ethän käytä meikkivoidetta ranteissasi".
    • Jos ihosi on normaali ja käytät ohutta, kosteuttavaa meikkivoidetta, valitse silloin mielummin hieman tummempi sävy kuin ihosi sävy. Ohut meikkivoide sulautuu ihoon kauniisti ja aavistuksen tummempi sävy antaa kasvoillesi hehkua ja terveen värin.
    • Jos käytät paksumpaa meikkivodetta tai mattameikkivoidetta on värin sävyn kanssa oltava todella tarkka, sillä liian tumma sävy tekee tunkkaisen, likaisen vaikutelman ja liian vaalea saa kasvosi näyttämään vahamaisilta ja elottomilta.

// kuva Kryolan // Kuvauksissa ehdoton suosikkini on Kryolanin HD Micro Foundation Smoothing Fluid. Sillä saa luonnollisen ohuen, mutta silti peittävän lopputuloksen eikä tarvitse lainkaan käyttää puuteria.

// kuva Ben Nye // Toinen minulle korvaamaton meikkivoide kuvauksissa on Ben Nyen Media Pro HD 18-color Sheer Foundation Palette. Siinä on kätevästi kaikki sävyt samassa paletissa. Vahapohjainen, runsaasti väripigmenttejä sisältävä värivoide, jolla saa peittävän ja kuitenkin ohuen lopputuloksen. Sopii kaikille ihotyypeille. Riittoisa, pysyy kauniina aamusta iltaan eikä tuki ihohuokosia.