Meikkivoiteen valinta

// kuva Juha Reunanen //

Meikkivoiteen valintaan vaikuttaa oma ihotyyppi ja haluttu lopputulos.

Läpikuultavat meikkivoidevaihtoehdot

  • Sävyttävä päivävoide sopii hyvin ohuelle ja kuivalle iholle ja iholle, joka ei kaipaa paljon peittämistä. Sävyttävä päivävoide on lisäksi erinomainen tuote kesällä, kun iho on päivettynyt. Se sopii myös miehille.
  • Mineraalimeikkivoide sopii kaikille ihotyypeille, eikä se kaipaa kaverikseen puuteria. Koostumus tulee jauhemaisista luonnon mineraaleista. Mineraalimeikkivoide sivellään iholle pyörivin liikkein tasapäisellä mineraalimeikkisiveltimellä. Sivellin on useimmissa pakkauksissa mukana. Lopputuloksesta tulee kauniin kuulakas ja luonnollinen. Tuotteen määrää säätelemällä saa joko läpikuultavan tai peittävän jäljen.
  • Läpikuultava meikkivoide sopii ohuelle, kuivalle ja kuulakkaalle iholle sekä iholle, joka ei kaipaa paljon peittämistä. Sopii erityisesti kesän päivettämälle iholle. Läpikuultavat meikkivoiteet ovat usein myös kosteuttavia.
  • Valoa heijastava meikkivoide sopii melkein kaikille ihotyypeille, paitsi rasvaiselle ja suuri-ihohuokoiselle iholle. Valoa heijastavat pigmentit kirkastavat ihoa ja häivyttävät juonteita.
  • Kiinteyttävä meikkivoide sopii aikuiselle iholle ja iholle, joka tarvitsee jo hoitoa ja kiinteyttä. Ohut meikkivoide peittää, mutta ei korosta ryppyjä. Kiinteyttävä meikkivoide sisältää usein valopigmenttiä.

Peittävät meikkivoidevaihtoehdot

  • Meikkipuuteri sopii nuorelle iholle, joka ei kaipaa paljon peittämistä. Meikkipuuterissa on meikkivoide ja puuteri yhdessä, joten sen käyttö on helppoa ja nopeaa. Se ei kuitenkaan sovi kuivalle iholle tai iholle, jossa on ryppyjä, sillä meikkipuuteri korostaa niitä entisestään.
  • Peittävä ja pitkäkestoinen nestemäinen meikkivoide, jolla saa ohuen, puolipeittävän tai peittävän ja pitkään kestävän lopputuloksen. Sopii yleensä kaikille ihotyypeille.
  • Mattapintainen meikkivoide on yleensä öljytön, peittävä ja pitkäkestoinen. Se antaa mattapinnan ja sopii hyvin rasvaiselle ja suurihuokoiselle iholle tai iholle, jossa on runsaasti peitettävää, kuten näppylöitä tai couperosaa, mutta jos iho on pintakuiva mattameikkivoide tekee sen vielä kuivemman näköiseksi.
  • Kiinteä meikkivoide on nimensä mukaisesti kiinteää. Meikkivoidetta on nopea levittää ja peittävyyttä on helppo säädellä. Levitän nykyään tämän voiteen siveltimellä sienen sijaan, lopputuloksesta tulee kauniimpi ja ohuempi. Kiinteä meikkivoide tekee samettisen pinnan ja kestää iholla hyvin. Ei paras valinta kuivalle ja hilseilevälle iholle.

// kuva Helena Rubinstein //Meikkivoiteiden aatelia on Helena Rubinsteinin hoitava ja kosteuttava Prodigy Powercell meikkivoide. Levittyy iholle tasaisesti ja ohuesti ja jättää hehkuvan lopputuloksen. Kehitetty kasvien kantasoluista, auttaa edistämään solujen uudistumista, korjaa kudosta ja torjuu vapaita radikaaleja ja suojaa ihoa haitallisilta auringonsäteiltä SPF15.

// kuva Bottega Verde //Bottega Verden Nude on kevyt ja helposti levittyvä meikkivoide joka parantaa ihonsävyä ja korjaa pienet ihovirheet jättäen ihon luonnollisen näköiseksi. Tuotteen innovatiivinen koostumus antaa iholle raikkaan ja miellyttävän tunteen, hienon mattapinnan, kauniin heleyden ja pysyy iholla pitkään. Aktiiviraaka-aineet Hyaluronihappo ja E-vitamiini.

// kuva Diego Dalla Palma //Diego Dalla Palman kevyt, samettinen ja valoa antava Lightening Fluid Foundation antaa pehmeän ”terveen” ihon vaikutelman, tasaisen ja pitkäkestoisen lopputuloksen sekä suojaa auringonsäteiltä ja saasteilta SPF 15.

// kuva Lumene //Lumene Hydra Drops Meikkivoiteen unelmankevyt koostumus tuo kasvoille luonnollisen hehkun. Sisältää runsaasti kosteuttavia raaka-aineita. Ultra-light koostumuksen ansiosta meikkivoide levittyy pehmeästi ja liukuu silkkimäisen kevyesti sulautuen ihon omaan väriin. Lopputulos on kauniin huoliteltu, kevyt ja luonnollinen SPF 4.