Kuinka peitetään kasvojen maksaläiskät?

image

Maksaläiskien peittäminen on hankalaa. Paksukaan meikkivoide ei estä maksaläiskän kuultamista harmaana meikkivoiteen läpi. Peitevoide ohuen meikkivoiteen päällä ei myöskään peitä vaan maksaläiskä näkyy yhä harmaana.

  • Parhaiten maksaläiskät saat piilotettua käyttämällä kahta eriväristä ohutta meikkivoidetta. Laita normaalinväriselle iholle astetta tummempaa meikkivoidetta jota ei laiteta maksaläiskän päälle vaan rajaan asti. Laita maksaläiskän päälle sitä astetta vaaleampaa ja lämminsävyistä ohutta meikkivoidetta tai peitevoidetta eli vaaleampaa ihoa tummenetaan ja tummaa maksaläiskää pehmennetään vaaleammaksi. Näin ihosi väri näyttää tasaisemmalta.
  • Helppo mutta ei täysin peittävä keino on käyttää värillistä kosteusvoidetta jonka sävy on juuri ihon- ja maksaläiskän värin väliltä. Se tasoittaa ihosi sävyä pehmeästi.
  • Parasta on jos ennaltaehkäiset maksaläiskien syntymistä tai tummentumista käyttämällä läpi vuoden aurinkosuojavoidetta jossa on vähintään 50 suojakerroin.