Poskipunan väri?

// kuva Juha Reunanen // Poskipunan väri valitaan niin, että se sopii muihin käytettyihin väreihin, kuten silmämeikkiin sekä vaatteisiin. Huulipunan sävy ja voimakkuus määrittävät myös poskipunan värin, mutta poskipunan ei silti tarvitse olla samaa sävyä huulipunan kanssa. Suomalaiselle sopivia värejä ovat muun muassa vanha roosa, pehmeä koralli ja persikka. Muista myös sääntö; 'Mitä tylsemmän värinen sävy, sitä luonnollisemmalta se näyttää iholla'.

  • Vaalea kuulas iho: Älä käytä ruskeita sävyjä, ne tekevät ihostasi tunkkaisen. Hyviä sävyjä ovat esim. hento pinkki ja koralli.
  • Punoittava couperosaiho: pehmeä roosa punoituksen peittävän meikkivoiteen päällä.
  • Harmaa, väsynyt iho: Poskipuna kirkastaa ja raikastaa ihoa. Viileät puhtaat sävyt esim. raikas punainen.
  • Kellertävä-oliivi iho: Raikkaat sävyt esim. koralli ja persikka heleyttävät ihoa, ruskeat sävyt samentavat.
  • Tumma iho: Kirkkaat sävyt esim. vaaleanpunainen, fuksia ja oranssi.
  • Ruskettunut iho: Rusketuksen sävyinen aurinkopuuteri ja oranssin tai pnkin sävyinen poskipuna.

Bottega Verden poskipunan persikkainen väri nro ?????? sopii melkeinpä kaikille, ehdoton suosikkini. sen sisältämät mikropigmentit takaavat kasvoille elinvoimaa, terveen hehkun ja tasaisen sävyn. Antioksidanttinen aloeuute kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Takiaisuute virkistää ihoa sekä ehkäisee sen rasvoittumista.

 Clarinsin raikas Blush Prodige Illuminating Cheek Colour.Erittäin kaunis väri on nro 001.