Valokynä, tuo välttämätön pahe

Vera Kiiskinen // kuva Marica Rosengård // Valokynää käytetään häivyttämään juonteita, pehmentämään silmänalusten tummuutta ja korostamaan haluttuja kasvojen kohtia. Se on hyvä tuote oikein käytettynä, mutta sillä saa myös helposti vääriä 'korostuksia ja pullistuksia' aikaiseksi.

Laita valokynää meikki- ja peitevoiteen päälle ja häivytä kevyesti joko siveltimellä tai sormin painelemalla, niin että väri sulautuu ihoon.

Kun käytät valokynää häivyttämään juonteita, laita sitä vain kapeasti juonneviivaan - tummaan kohtaan - ja häivytä hyvin.

Valitse valokynän laatu ihosi mukaan; aikuiselle iholle ohuempi, sekaiholle peittävämpi.

Nopea face-lift: lisää valokynää aivan kulmien yläpuolelle – se ’nostaa’ katsetta välittömästi.

Silmät:

  • Peitä tummat silmänaluset ensin peitevoiteella ja sitten laita valokynää silmän sisänurkkaan ja siitä alas lähtevälle tummalle alueelle ja pitkin silmäpussin alareunaa.
  • Silmänalusen tumma alaulkonurkka on tärkeä paikka valokynälle.
  • Älä koskaan laita valokynää vaalean silmäpussin päälle! Älä myöskään käytä liian vaaleaa väriä. Näin teet Panda-efektin ja korostat silmäpussisi varmasti näkyviin.

Otsa, nenänvarsi ja poskipäät:

  • Voit korostaa valokynällä kasvojen korkeimpia kohtia; otsaa, nenänvartta ja poskipäitä.
  • Laitan valokynää usein pehmeästi silmänalusten kaaren alapuolelle; se antaa kasvojen keskikohdalle valoa ja hehkua sekä tekee kasvoille "kultaisen kolmion" - jonka yläreuna on silmät ja alakärki nenän pää.

Uurteet:

  • Häivytä nenä- ja suupielien ja leuan uurteet laittamalla valokynää ohuelti juonteen pohjalle. Valokynän valoa heijastavat pigmentit ikään kuin nostavat juonnetta ylöspäin. Sulauta väri sormin tai siveltimellä ihoon.

Huulet:

  • Valokynällä voit korostaa huuliesi täyteläisyyttä ja muotoa laittamalla sitä kevyesti amorinkaaren päälle.

// kuva YSL //Ensimmäinen markkinoille tullut valokynien klassikko on YSL:n Eclat Radiant Touch.

// kuva Bottega Verde // Yksi suosikeistani on hoitava ja samettisesti levittyvä Bottega Verden Vita Sterm peitevoide. Se sisältää C-ja E-vitamiinia sekä sveitsiläisen omenalajikkeen kantasoluja, jotka uudistavat ihoa.

// kuva Estee Lauder // Superihana Estee Lauderin Ideal Light Brush On Illuminator valokynä on valokynien aatelia.

// kuva Lumene // Lumenen Beauty Base Touch of Radiance Valokynän sisältämä puolukan siemenöljy kirkastaa ihoa ja parantaa sen sävyä.