Meikkausjärjestyksen järkevyys???

kuva HCF Suomen osasto-Haute coiffure francaise séction Finlande On erilaisia tapoja, keinoja ja tyylejä meikata. Unohda säännöt; tärkeintä on löytää itsellesi sopivin, sellainen jolla onnistut parhaiten, lopputulos on kuitenkin se joka ratkaisee. Leikittele ja kokeile eri järjestyksillä ja tavoilla, löydä omasi. Älä jää junnaamaan jos esim. kulmakarvat ei piirry oikein. Silmäsi ja mielesi väsyy helposti liian kauan yhtä asiaa tehdessä, siirry vaikka tekemään huulimeikkiä ja kun palaat takaisin kulmiin, onnistut niissä heti. Minulle seuraava järjestys on nopein ja siistein tapa tehdä meikki.

  1. Aloita ensin kasvojesi ihosta; silmänympärysvoide ensimmäisenä, sitten seerumi, kosteusvoide ja meikinpohjustusvoide (jos käytät näitä kaikkia). Noudata tuotteiden käyttöohjeita, silloin meikkivoiteesi levittyy kauniisti. Tämä onnistuu hyvin, kun teet silmämeikin ennen meikkivoiteen laittoa.
  2. Useimmiten laitetaan ensin meikkivoide ja sen jälkeen meikataan silmät + muut kasvojen osa-alueet. Itse teen mielummin ensin silmämeikin, koska silloin tuloksena on nopeammin ja huolellisemmin tehty meikki.
  3. Kun meikkaan silmät ensin, voin poistaa topsyllä ja silmänympärysvoiteella kaiken silmien alle karisseen luomivärin. -Teet ensin itsellesi kauniin meikkipohjan + peität huolellisesti silmänalusten tummuuden ja sen jälkeen aloitat tumman silmämeikin, jossa ehkä on kimalletta mukana. Aivan varmasti väriä ja kimalletta varisee alaluomille. Kun yrität poistaa niitä, kaunis meikkipohjasi sotkeutuu, varsinkin silmien alta, etkä saa sitä enää korjattua täydellisesti.
  4. Ns. Puuterijarrun käyttö on yksi pahimpia mokia mitä voit meikatessasi tehdä; Irtopuuteria laitetaan kasa silmien alle peitevoiteen päälle, luomiväriä varisee puuterin sekaan ja puuteri-luomiväri-kasa huitaistaan isolla siveltimellä pois. Tämä täytyy toistaa pari-kolme kertaa ettei luomiväri sotkisi silmänalusia. Näin korostetaan sellaisiakin ryppyjä silmien alla, joita ei muuten huomaisi ja siksi käytänkin tätä esim. elokuvamaskeerauksessa kun toiveena on vanhentaa ja rypistää henkilön silmänalusia.
  5. Levitä meikkivoide ensin siveltimellä ja sen jälkeen peitä peitevoiteella ne kohdat mitä meikkivoide ei peittänyt. Laita valokynää, puuteria ( jos käytät) ja aurinkopuuteria ( +varjostukset).
  6. Muotoile kulmakarvat.
  7. Rajaa ja punaa huulet.
  8. Laita poskipuna viimeisenä, koska huulipunan sävy ja voimakkuus määrittävät poskipunan värin ja määrän.